klik>>> Rekrutacja 2024/25 <<>> Rekrutacja 2024/25 <<
Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Stołówka

 

Dzień Menu

Poniedziałek

17.06.2024


 

  • Zupa pomidorowa z literkami (350g)
  • Kotlet z jajka (75g), młode ziemniaki z koperkiem (190g), surówka z kapusty pekińskiej (75g)
  • Kompot owocowy (200ml)
  • Mus owocowy (1szt)
  • Alergeny: 1,3,7,9

Wtorek

18.06.2024

 

 

  • Rosół z makaronem (350g)
  • Polędwiczka (75g) w sosie kurkowym (120g), młode ziemniaki z koperkiem (190g), fasolka szparagowa (75g)
  • Kompot owocowy (200ml)
  • Alergeny: 1,3,6,7,9

Środa

19.06.2024

 

 

  • Zupa z botwinki (350g)
  • Stek z cebulką (75g), młode ziemniaki z koperkiem (190g), mizeria z ogórkiem i śmietaną (75g)
  • Kompot owocowy (200ml)
  • Alergeny: 1,3,7,9

Czwartek

20.06.2024

  • Spaghetti z mięsem mielonym i żółtym serem (270g)
  • Woda z sokiem (200ml)
  • Alergeny:  1,3,6,7,9

Piątek

21.06.2024

Zakończenie roku szkolnego 2023/24

 

 

STOŁÓWKA SZKOLNA ZASTRZEGA, ŻE Z PRZYCZYN OD NIEJ NIEZALEŻNYCH MOGĄ NASTĄPIĆ
ZMIANY W PODANYM JADŁOSPISIE

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alergie zamieszczamy wykaz 14 PODSTAWOWYCH ALERGENÓW wymagających uwzględnienia w poniższym opisie a powodujących alergie lub reakcje nietolerancji.

INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE W FORMIE CYFR,
POD KTÓRYMI ZNAJDUJĄ SIĘ WYSZCZEGÓLNIONE PONIŻEJ ALERGENY

 

1.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN tzn.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut oraz produkty pochodne z wyjątkiem: a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę b) maltodekstryn na bazie pszenicy c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia

2.SKORUPIAKI i produkty pochodne

3.JAJA i produkty pochodne

4.RYBY i produkty pochodne z wyjątkiem: a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina

5.ORZESZKI ZIEMNE  i produkty pochodne

6.SOJA i produkty pochodne z wyjątkiem: a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego

7.MLEKO oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)

8.ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie

9.SELER i produkty pochodne

10.GORCZYCA i produkty pochodne

11.NASIONA SEZAMU i produkty pochodne

12.DWUTLENEK SIARKI oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przybliżeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13.ŁUBINY i produkty pochodne

14.MIĘCZAKI i produkty pochodne

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek, bazylia, lubczyk, oregano, papryka słodka, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, liść laurowy, ziele angielskie, kwasek cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, selera i gorczycy.

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2024-06-16 08:28:54
Ilość wyświetleń: 2991

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Strefa nauczyciela

dostęp zabezpieczony hasłem
Zobacz

Nasza szkoła jest społecznością UCZNIÓW, którzy rozumieją, że wiedza oraz zdobyte umiejętności są skarbem pozwalającym żyć godnie i uczciwie dla siebie i dla innych. NAUCZYCIELI i PRACOWNIKÓW, którzy zapewniają uczniom poczucie bezpieczeństwa oraz umożliwiają uczniom samorealizację w poczuciu akceptacji i wzajemnej tolerancji. RODZICÓW i OPIEKUNÓW, którzy kochają mądrze i są współautorami sukcesów swoich dzieci oraz partnerami w działaniach szkoły.

Motto naszej szkoły
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej